به گزارش خرداد امروز، مصطفی هدایی، کارشناس مسائل بینالملل در یادداشتی نوشت: یکی از مهمترین شعارهای سیاسی قرن اخیر، شعار مرگ بر امریکا در انقلاب اسلامی و پس از آن در تمام مناسبتهای سیاسی و گردهمایی.ها در ایران است. شعاری در واقع استخوانسوز برای دشمنان که بارها حساسیت خود را نسبت به آن به طرق مختلف اعلام کردهاند. برای نمونه دونالد ترامپ در انتقاد به توافق برجام گفته بود که امریکا دهها میلیارد دلار پس از توافق به جمهوری اسلامی دادند ولی بازهم در خیابانهای تهران شعار مرگ بر امریکا میدادند! این جنبه نمایشی و ضروری که تا زمانیکه دولت امریکا سیاستهای خصمانه و غیربشری خود را در جهان دنبال میکند، باید ادامه داشته باشد، تنها بخشی از ماجراست.
اما بخش دیگر که در عمل باید به آن پرداخت. عمل به شعار مرگ بر امریکا است. چگونه باید به آن عمل کرد. آیا میشود اساساً یک شعاری را عملیاتی کرد یا تنها همان جنبه نمایشی و نمادین کفایت میکند؟!
امریکا دشمن اصلی جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی در جهان است که ائتلافی را نیز برای نابودی این نظام رهبری میکند. به یک نکته باید اعتراف کرد که واشنگتن در دشمنی با ایران نمره بسیار خوبی میگیرد؛ چراکه هر آنچه را در توان داشته در تمام عرصههای دشمنی و خصم علیه ایران و ملت ایران اجرا کرده است. روشهای دشمنی چند وجهی و با سرمایهگذاری کلانی نیز همراه بوده و برهمین اساس است که تا زمانیکه انقلاب اسلامی برپاست، دشمنی ادامه خواهد داشت.
با این حال زمانیکه ما از دشمنی ذاتی نظام امریکا با جمهوری اسلامی آگاهی داریم، آیا دولتها و اراکان نظام جمهوری اسلامی نیز بهصورت عملی و همیشگی به این دشمنی پاسخ دادهاند و دشمن واقعی علیه این نظام جور بودهاند.
جمهوری اسلامی ایران در منظومه دشمنی با نظام سیاسی آمریکا، در برخی از جبههها موفق بوده ولی در تعدادی نیز موفقیتی نداشته است. موفقیتها را میتوان بهطور خلاصه اینگونه برشمرد:
– نابودی هیمنه امریکا در همان ابتدای انقلاب اسلامی با تسخیر لانه جاسوسی
– مقابله با طرح کودتا و طرحهای نظامی امریکا در مراحل نخست استقرار جمهوری اسلامی از جمل عملیات طوفان شن
– تشکیل گروههای مقاومت در منطقه و تبدیل آنها در چهار دهه اخیر به محور مستحکم مقاومت در منطقه غرب آسیا
– نفوذ افکار انقلاب اسلامی در میان ملتهای آزادیخواه
– قیام علیه نظم ظالمانه جهانی در سازمانهای بینالمللی
– بومی کردن علم و دانش و قرار گرفتن در میان کشورهای پیشرفته علمی
– افزایش اقتدار نظامی و دفاعی علیرغم محاصره اقتصادی و نظامی
– استقلال سیاسی مثالزدنی در طول تاریخ ایران و حفظ ثبات و امنیت کشور
در کنار این موارد میتوان دهها دستاورد دیگر را نیز آورد ولی یادداشت حاضر به موضوع دیگری میخواهد بپردازد و آن آسیبشناسی در دشمنی نظام جمهوری اسلامی با آمریکاست. زمانیکه از امریکا سخن به میان میآید، منظور منظومهای از رویکردها، ایدئولوژیها، نظامهای سیاسی خصمانه و ضدبشری و عملکردهای انسانستیزانه با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله ابزار نظامی، اقتصادی، فرهنگی و رسانهای و … است. در چنین شرایطی، ایران نیز باید در تمام عرصهها علاوه بر واکنش به موجهای دشمنی، در آفند نیز موفق عمل کرده و دشمن را وادار به واکنش و عقبنشینی کند.
شعار مرگ بر امریکا دقیقاً برگرفته از چنین برداشتی است؛ وگرنه ایرانیان که با ملت و آب و خاک کشور آمریکا دشمنی ندارند، بلکه با منظومه اصلی برساخته امریکا دشمنی دارند. وقتی مسئولان و مقامات ایرانی شعار مرگ بر امریکا سر میدهند، مسئولیت آنها بسیار سنگین میشود. زمانی این شعار در واقعیت به عمل تبدیل میشود که نظام و کشوری ساخته شود که در تمام جنبهها قدرتمند و تاثیرگذار است و می تواند دشمن را وادار به عجز و شکست کند. مرگ بر امریکا هنگامی خطرناک میشود که تنها لقلقه زبان برخی باشد برای نمایش صرف دشمنی نه عمل به این دشمنی. بدون شک، مسئولی که قبله آمال خود را غرب و امریکا قرار داده و آن را کدخدای جهان میداند، نمیتواند دشمن خوبی برای این نظام استکباری باشد. زمانیکه آقازادگان مسئولان در این کشور به سر میبرند و به نوعی وابسته به دولت امریکا میشوند، نمیتوانند در عمل شعار مرگ بر امریکا را عملیاتی سازند.
در برههای که لیبرالهای اقتصادی بر اقتصاد کشور ایران سوار هستند و با اجرای طرحهای تفرقهافکن، آسیبزا و هزینهساز مردم را به نظام جمهوری اسلامی بیاعتماد کرده و آنها را به زیر خط فقر میکشانند، نمیتوانند در عمل در برابر امریکا قرار گیرند و آن را از لحاظ اقتصادی ذلیل و وادار به عقبنشینی سازند.
اقتصاد ایران به پاشنهآشیل بسیاری از آرمانها و ارزشهای انقلابی تبدیل شده و تا به امروز نیز دشمنان برای امتیازگیری اقتصاد کشور را هدف قرار میدهند و فشارها را به مردم و نظام جموری اسلامی تحمیل میکنند. بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی میگذرد ولی مسئولان دولتی موفق به ایجاد یک نظام باثبات اقتصادی نشدهاند و هر روز باید تن و بدن مردم از طرحهای اقتصادی دولتها بلرزد؛ چراکه مطمئن شدهاند پس از اجرای هر طرحی، آنها فقیرتر و آسیبپذیرتر میشوند. اگر در عرصه فرهنگی و هنری ایرانیان حرفی در برابر دشمنی امریکا دارند، در عرصه اقتصادی این امر بلاموضوع است و همچنان آسیب پذیریم و این هم به خاطر عدم اجرای سیاستهای اقتصادی اسلامی و مقاومتی است که سالهاست تنها در شعار و بنرها نظارهگر آن بودهایم و در عمل، طبق معمول کسانی سیاستگذار اقتصادی بودهاند که مکاتب اقتصادی غربی را مدینه فاضله میدانند و ایران را به بلای اقتصادی لیبرالیسم گرفتار کردهاند.
به هر روی ایران در حال حاضر یک الگوی موفق دشمنی با آمریکا برای ملتهای آزادیخواه بوده ولی برای آنکه این الگو همچنان پایدار باشد و در تمام جنبهها و عرصهها دشمن را وادار به عقبنشینی سازد، باید براساس الگوهای مکتب علوی، اسلامی و مکتبی عمل کند و شعار مرگ بر امریکا را بهطور کامل اجرایی کند.
انتهای پیام/*